Hoppa till innehåll →

Hauskoja faktoja villakoirista

Sen sijaan, että tässä julkaisussa kertoisin tietoja itsestäni, avaan teille hieman faktoja erittäin suositusta koirarodusta, joka on myös oma suosikkini. Villakoirat eli puudelit eivät nimittäin ole täysin sellaisia kuin yleensä luullaan. Puudeleista paljastuukin mitä mielenkiintoisempia asioita, kun kurkistaa hieman pintaa syvemmälle.

Vaikka villakoirilla on ranskalaisen maine ja laji onkin Ranskan kansalliskoira, ovat ne monen yllätykseksi alkujaan Saksasta. Karvaiset ystävät ovat loistavia uimareita ja metsästäjät käyttivätkin niitä aikoinaan ankkojen ja muiden vedessä elävien lintujen pyydystämiseen.

Villakoirien eri kokoja

Puudeleita on neljää eri kokoista, jotka ovat toy, kääpiö, keskikokoinen ja iso. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, minkä kokoinen lemmikistä tulee, sillä se on täysin yksilöllistä. Nimi nimittäin kertoo vain koosta, kaikki kuitenkin luetaan samaksi koiraroduksi.

Julkkiksien suosima rotu

Vuosien saatossa monet kuuluisat henkilöt ovat omistaneet villakoiran. Kyseinen koirarotu on kuulunut muun muassa seuraavien tunnettujen henkilöiden perheisiin: Picasso, Liz Taylor, Marie Antoinette, Walt Disney, Patrick Swayze ja Elvis.

Elvis rakasti koiria ja Saksassa asuessaan hänellä oli villakoira nimeltä Champagne. Hän myös jakoi niitä rakastamilleen naisille – tyttöystävälleen hän antoi puudelin nimeltä Little Bit ja rakkaalle vaimolleen Priscillalle hän lahjoitti Honey-nimisen yksilön.

Allergikoille sopiva

Jos olet helposti allergisoituva, on villakoira melko turvallinen vaihtoehto koiraroduksi. Tähän on kaksi syytä – ensinnäkin se haju, joka leijuu taloissa ja saa sinut aivastelemaan, jää villakoirien turkkiin kiinni eikä leiju ympäriinsä. Toisekseen, puudeleilta ei irtoa yhtä paljon karvaa kuin monilta muilta koirilta.

Vaikka villakoirista ei helposti allergiaa saakaan, on jokaisessa rodussa kuitenkin poikkeuksensa ja on mahdollista, että joku voi valitettavasti saada myös niistä allergian.

Villakoirat eivät pidä sateesta

Villakoirien sadeinho ei johdu heidän herkästä luonteestaan tai siitä, että he eivät haluaisi turkkinsa kastuvan. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että niillä on niin terävä kuulo, että sateen rapina vain vahvistaa sitä ja näin ollen sattuu niiden korviin.

Toiseksi älykkäin koirarotu

Vaikka villakoirat ovatkin usein vitsien kohteena, ovat ne kaikkea muuta kuin miltä näyttävät. Voisi helposti luulla, että ne ovat vain kauniita, mutta hieman yksinkertaisia. Totuus on kuitenkin jotain aivan muuta, sillä ne ovat itseasiassa todella viisaita karvajalkaisia. Puudeli onkin nimetty toiseksi viisaimmaksi koiraroduksi bordercollien jälkeen. Viisauden takia niitä on erittäin helppo kouluttaa ja ne ovatkin olleet suuressa suosiossa sirkuksissa. 1800-luvulla villakoiria jopa puettiin pienimuotoisiin ihmisten vaatteisiin ja ne koulutettiin näyttelemään erilaisissa kohtauksissa.

Kaiken tämän lisäksi villakoirat ovat kerta kaikkiaan ehkä yksiä suloisimpia koiria – niin ulkonäöllisesti kuin luonteeltaankin. Ne ovat erittäin ihmisystävällisiä ja sopivatkin loistavasti myös lapsiperheille.

Publicerat i Okategoriserade